Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poplavljeni podrumi u Gradišci, vodostaji naglo rastu (Foto)

“Obilne padavine na području Gradiške uzrokovale su nagli porast bujičnih potoka i rijeka u potkozarskim selima, te plavljenje podrumskih prostorija stambenih objekata na području gradskog naselja Senjak”, izjavio je šef Odjseka civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević.

Knežević je rekao da je došlo do naglog porasta vodostaja i izlivanja Jablanice, Vrbaške i Lubine i manjih bujičnih potoka uz ove riječice, da nema zaplavljenih stambenih objekata, ali da je voda ušla u dvorišta nekoliko domaćinstava u potkozarskim selima Donji Podgrdaci, Miloševo Brdo, Bistrica i Orahova.

On je dodao da se voda iz bujičnog potoka u Bistrici izlila i na magistralni put Gradiška – Kozaraska Dubica, ali da je put prohodan, te da je na jednom mjestu uz put stvoreno manje klizište o čemu je obaviještena policija kako bi to mjesto bilo propisno obilježeno.

senjak

Knežević je istakao da se u naselju Senjak voda iz kanalizacionog kolektora izlila u podrumske prostorije stambenih objekata, ali da se nakon smanjenja intenziteta padavina smanjuje nivo vode u kolektoru i podrumima, te da su vatrogasci na terenu i ispumpavaju vodu.

On je rekao da bi se situacija trebala smiriti ukoliko kiša prestane da pada, ali da će biti dosta teža, ako padavine budu jačale večeras i sutra tokom dana.

Izvor: Agencije
6,200FansLike