Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poplavljeno groblje u Brestovčini (Foto)

Uslijed nedavnih obilnih padavina, groblje u naselju Brestovčina trenutno je pod vodom, kao što se može vidjeti na fotografijama koje nam je danas poslao čitalac portala.

Prilaz kapiji groblja i grobnim mjestima je poplavljen vodom.

Za naš portal je izjavio da ga je, osim poplave, na groblju “dočekala” i zaključana kapija kapele. Takođe, prostorija namijenjena paljenju svijeća bila je nedostupna, a nije bilo nikoga ko bi mu omogućio pristup.

“Nažalost, bio sam primoran da odustanem i vratim se kući jer nisam mogao pronaći odgovarajuće mjesto za obavljanje tog čina”, rekao je naš čitalac.

Obratio se i nadležnima

“Obratio sam se gospodinu Gojku Slijepčeviću kako bih saznao ko je odgovoran za groblje i zašto nemamo adekvatna rješenja za odvod vode. Na moje iznenađenje, dobio sam odgovor “Kako da zabranim kiši da pada?”. Smatram da je to vrlo čudan način razmišljanja”, kaže on, te dodaje da je e-mail sa pritužbom na trenutno stanje poslao na više adresa.

“Nadam se da će neko imati dovoljno znanja i volje da riješi ovaj problem”, zaključio je.

Ostaje da se vidi kakav će odgovor dobiti od nadležnih, te da li će i ubuduće svaka jača kiša donositi poplavu na groblje ili se može naći neko rješenje.

Gradiskalive.com
6,700FansLike