Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Potpisan ugovor: 65.000 KM za asfalt u Jazovcu i igralište u Krajišniku

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas ugovore o realizaciji dva projekta na području grada za koje će Sekretarijat, odnosno Vlada RS, obezbijediti 65.000 KM.

Riječ je o ugovoru o sufinansiranju i realizaciji projekta asfaltiranja puta Јazovac-Ćelinovac u Mjesnoj zajednici Јazovac, u dužini od 1.600 metara, za šta će biti obezbijeđeno 50.000 KM, te realizaciji projekta izgradnje dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici Krajišnik, za koji će biti obezbijeđeno 15.000 KM.

Ninković je rekao da je Vlada Srpske za rješevanje problema izbjeglih i raseljenih lica za ovu godinu obezbjedila oko milion KM, te da će ta sredstva bidi dodijeljena lokalnim zajednicama za realizaciju infrastrukturnih projekata.

“Imajući u vidu sve probleme koje je izazvala pandemija virusa korona, ali i probleme sa kojima se suočavaju izbjagla i raseljena lica, Vlada Srpske je čvrsto opredijeljena da rješeva sve probleme sa kojima se ova populacija suočava”, rekao je Ninković novinarima u Gradišci.

On je zahvalio gradonačelniku Adžiću za saradnju u proteklih pet godina, navodeći da je Vlada RS na području Gradiške u prošloj godini finansirala izgradnju puta u Mjesnoj zajednici Rovine i izgradnju zgrade ambulante porodične medicine u Donjoj Јurkovici.

“Trenutno je u fazi izgradnje jedna zgrada sa 32 stana za izbjegla i raseljena lica u Novoj Topoli koju gradimo u okviru “CEB dva” projekta i čija je vrijednost oko 1,5 miliona KM, a prošle godine su u Gradišci završene i useljene dvije zgrade sa ukupno 64 stana. U fazi rekonstrukcije ili izgradnje je i 10 individualnih stambenih objekata na području Gradiške, a u prethodnih pet godina smo izgradili oko 30 takvih objakata”, kazao je Ninković.

Adžić se zahvalio Vladi RS i Sekretarijatu za dosadašnju saradnju i investicije, navodeći da će igradnjom igrališta u Mjesnoj zajednici Krajišnik, gdje živi mnogo raseljenih lica, biti obezbijeđen sigurniji i ugodniji kutak za djecu i njihove roditelje.

“Za relizaciju drugog projekta, odnosno izgradnju puta Јazovac-Ćelinovac, Vlada i Sekretarijat su obezbijedili 50.000 KM. Ukupna vrijednost igradnje ove važne putne komunikacije je 177.000 KM, a grad Gradiška obezbjedićr ostatak sredstava, s tim da su i građani spremni da finansiraju dio projekta”, poručio je Adžić.

On je naglasio da je u navedene dosadašnje projekte za rješevanje problema izbjeglih i raseljenih lica, koje je finansirala Vlada Srpske, grad Gradiška uložio dodatnih 736.000 KM.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
457FollowersFollow