Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Potpisani ugovori: 150.000 KM za 21 preduzetnika u Gradišci

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 21 preduzetnika.

Sredstva su odobrena nakon Javnog poziva raspisanog po Programu podrške preduzetništvu za ovu godinu, a za koji je iz budžeta izdvojeno skoro 150.000 KM.

Riječ o privrednicima koji su u ovoj godini nabavili proizvodnu opremu i mašine ukupne vrijednosti 744.000 KM, te stvorili uslove za otvaranje još oko 100 radnih mjesta.

„Značajno je to što su ovi privrednici i u uslovima pandemije smogli snage da prate trendove u tehnologiji proizvodnje i nabavljali savremnu opremu koja će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu, ali i otvaraju radna mjesta i time zadrže mlade na području Gradiške”, naveo je gradonačelnik Zoran Adžić.

Vlasnik zanatske radnje „Limont” iz Rovina Elvis Bahtijarević rekao je da je iz gradskog budžeta dobio 10.000 KM bespovratnih sredstava za nabavku proizvodne linije za profilaciju lima, čija je ukupna vrijednost 58.500 KM.

„Nabavljena linija za profilaciju lima može da proizvodi dva proizvoda koja su nam do sada nedostajala u proizvodnom procesu i omogućiće nam bolju konkurentnost na tržištu”, naveo je Bahtijarević.

Milan Demir, vlasnik firme „Inseko CNC” iz Nove Topole koja se bavi proizvodnjom rezervnih dijelova za poljoprivredne mašine, istakao je da je iz gradskog budžeta dobio nešto više od 8.000 KM za nabavku mašine za proizvodnju reduktora, čija je vrijednost oko 38.000 KM.

Demir je dodao da će nabavka mašine otvoriti mogućnost zapošljavanja dva radnika, te da će im ona mnogo značiti za zaokruživanje proizvodnog procesa, ali i razvoj novog proizvoda.

„Jedini smo u BiH počeli proizvodnju nove mašine za preradu soje sa kojom početkom iduće godine izlazimo na tržište, a konkretno je riječ o ekstruderima za soju i presama za cijeđenje sojinog ulja”, rekao je Milan Demir.

Sredstva po Programu podrške preduzetništvu za ovu godinu dodijeljena su preduzetnicima iz oblasti metalske, drvne, prehrambene i tekstilne industrije, te IT sektora.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow