Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poziv mladim nezaposlenim osobama: Besplatne obuke za razvoj digitalnih vještina

Pozivaju se mlade nezaposlene osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem u Gradišci i na području partnerskih gradova/opština (Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez) da se prijave za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama za razvoj digitalnih vještina.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se

Zainteresovane mlade osobe bi trebale da svoj interes za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na OVOM LINKU, najkasnije do 21. marta 2023. godine.

Dinamika i sprovedba sertifikovane obuke će biti definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama. Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih sertifikovanih kuća sa područja Bosne i Hercegovine.

Zainteresovane mlade osobe će moći odabrati učešće u sljedećim sertifikovanim obukama:

Razvoj digitalnih vještina (sprovedba obuke je moguća online ili uživo)

  • MS Excel – osnovno i napredno poznavanje; procjenjeno trajanje obuke je 24 časa.
  • Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procjenjeno trajanje obuke je 48 časova.
  • Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procjenjeno trajanje obuke je 22 časa.

Prema planu sprovedbe obuka očekuje se da će obuke biti organizovane u periodu maj – juli 2023. godine.

Odabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke.

Sva pitanja vezana za ovaj poziv mogu se poslati e-poštom na registry.ba@undp.org sa referencom na „Besplatne certificirane obuke – ReLOaD2 BiH projekat“ u naslovu.

“Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave čim prije i time osiguraju učešće u ovoj obuci”, poručili su organiatori.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow