Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poznato gdje su se otrovali kupači u Doboju

Otežano disanje, kašalj, nagon na povraćanje, crvenilo očiju, simptomi su sa kojima se juče javilo više od 20 pacijenata u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Doboj nakon što su boravili na “Džungla” bazenu u Doboju, rekla je za “Nezavisne novine” Radoslava Ninković, doktorica Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Doboj.

“Uglavnom je bila niska zasićenost kiseonikom kod djece, tako da je 15 djece prebačeno na pedijatriju, a jedno na pulmologiju, dok je četvoro primarno zbrinuto u službi hitne medicinske pomoći”, kazala je Ninkovićeva i dodala i da se dobro osjećaju i pušteni su kući.

“S obzirom da se ljekaru javio veliki broj ljudi i da su svi imali iste simpotome, smatra se da je u pitanju trovanjem hlorom, ali postoje nadležne institucije koje će to da utvrde”, kazala je Ninkovićeva i dodaje da klinička slika pacijenta govori da je u pitanju trovanjem hlorom.

Saša Đurić, vlasnik “Džungla” bazena, kazao je u razgovoru za “Nezavisne novine” da se trenutno vrši kontrola uzorka vode, iako su, kako kaže, kontrolu radili prije četiri dana.

“Što se tiče naših nalaza vode, sve je pokazivalo uredno, mi sa sigurnošću ne možemo reći o čemu se radi, i ne bi spekulisali dok se ne završi istraga”, kazao je Đurić i dodao da je trenutno na terenu sanitarna inspekcija.

Kako je rekao, bazeni u Doboju ne rade i neće raditi dok se ne stvore uslovi za to.

Izvor: Nezavisne
7,400FansLike
459FollowersFollow