Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poznato stanje nestalog policajca iz Nevesinja: U bolnici ga čuva MUP RS, izlazak se očekuje se danas

Nestali policajac iz Nevesinja Miloš Grahovac pronađen je sinoć živ nakon četiri dana potrage. Detalje pretrage i trenutnog stanja pronađenog policajca podijelio je danas Mladen Zubac iz Službe načelnika opštine Nevesinje za poslove civilne zaštite.

Grahovac je, podsjetimo, nestao 25. maja poslijepodne, a njegov automobil pronađen je nedaleko od puta Nevesinje Trebinje u mjestu Bežđeđe.

“Potraga je trajala od srijede uveče, od 20 časova, kada je stigla dojava od policije, a policajac je pronađen juče blizu 22 časa. Dakle potraga je trajala ukupno četiri dana i nekoliko sati”, započinje obraćanje Zubac.

U početku je potraga bila koncentrisana na područje od dva kilometra od pronađenog auta.

“Svaka potraga je misterija. Ono što možete uraditi je organizovati se što brže i napraviti inicijalni pretres terena na kojem pretpostavljate da se nalazi izgubljena osoba. Ukoliko to ne da rezultate, prelazite na širu i temeljniju pretragu, a mi smo to u konačnici i morali raditi. Prostor na kojem smo mislili da bi se mogao nalaziti je doslovno preoran. Barem tri puta smo ga temeljno prešli, a u zadnjem navratu smo pristupili i u tzv. temeljnu pretragu, gdje smo zavirili i ispod svakog lista”, prisjeća se Zubac.

Za Grahovcem se tragalo i u jamama, pećinama…

Nakon što ovaj ciklus nije dao rezultate, služba se morala reorganizovati.

Tražili su u pećinama, jamama, padinama, pribojavajući se i najgoreg ishoda.

“Na kraju su ga našli lovci koji su juče bili u potrazi. Bio je u stanju iscrpljenosti i pothlađenosti. Sada je u stabilnom stanju”, naveo je on.

U ovoj, na kraju uspješnoj potrazi, bili su aktivni i korišteni svi raspolagajući resursi.

“Više od 700 ili 800 izlazaka na teren smo zabilježili tokom pretrage, a blizu 500 tragača je učestvovalo”, govore iz civilne zaštite.

Grahovac u bolnici, danas se očekuje njegov izlazak

Iako je teren bio izuzetno težak, na svu sreću, u potrazi nema povrijeđenih.

Na spekulacije da je policijski službenik pronađen zavezan, Zubac nije želio odgovarati, rekavši kako dolazi ispred civilne zaštite, te da o osjetljivim detaljima ne smije govoriti, prenosi N1.

Pronađeni policajac se trenutno nalazi u Opšoj bolnici u Nevesinju, komunikativan i u dobrom stanju. Sobu u kojoj se nalazi osigurava policija. Njegov izlazak iz bolnice očekuje se danas iza 14 časova, a okolnosti njegovog nestanka bi trebala pokazati istraga koja se već vodi.

Izvor: srpskainfo.com
6,700FansLike