Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Priče za djecu”: Objavljene prve priče učenika

Upoznajte mrava Žiku, djevojčicu Klaru, slonića Dandija i golubicu koja se pretvara u djevojčicu.

price za djecu

Među pričama koje su stigle na konkurs “Blicnet – Priče za djecu” odabrane su i objavljene prve priče na sajtu pricezadjecu.blic.net, internet platformi koju je kompanija Blicnet kreirala specijalno za promociju učenika i njihovih autorskih priča.

“Sa velikim ponosom i neopisivim zadovoljstvom pozivamo sve, i male i velike, i tate i mame, i bake i dede, i strine i tete da čitaju djeci priče mladih talentovanih učenika.”

Teodora Knežević, učenica petog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Dragočaja kod Banjaluke, autor je dvije priče: “Pustolovina mrava Žike” i “Djevojčica sa zlatnom mašnicom”.

Dino Vranjković, učenik osmog razreda Javne ustanove Osnovne škole “Tušanj“ Tuzla, djeci priča priču “Dandi u svijetu tišine”.

Vladimir Tadić, učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Petrova, donosi priču “Bijela golubica”.

Upoznajte autore, pročitajte njihove biografije, pogledajte fotografije. Ko zna, možda baš sada svi zajedno postajemo svjedoci rađanja velikih pisaca koji će našu zajednicu oplemeniti kulturnim stvaralaštvom.

Za sada “Pustolovine mrava Žike” i “Bijela golubica” su prve priče koje su ilustrovane. Autor ilustracija je Bojan Nikolić koji će priče ilustrovati redom prema slijedu objavljivanja. Budući da je riječ o ručnom crtanju i bojenju kojem prethodi skiciranje likova, radnje, okruženja, kao i osmišljavanje slijeda prikaza crteža, naglašavamo da je potrebno više vremena za izradu ilustracija.

Takođe podsjećamo učenike, roditelje i nastavnike da nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu traje sve do prvog jula te da potrebne informacije mogu pronaći u rubrikama “Konkurs” i “Česta pitanja” na sajtu pricezadjecu.blic.net.

Dinina priča, Vladimirova priča, Tedorine priče, baš kao i ostale priče učenika, koje žiri odabere za objavu na sajtu, ostvaruju pravo za ulazak u izbor najkvalitetnijih 15 priča, koje će se birati na kraju konkursa, a čije će autore kompanija Blicnet pored objavljivanja i promocije na sajtu dodatno nagraditi tablet uređajem i snimanjem priče.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow