Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Prisutan problem divlje deponije u Bok Jankovcu (Foto)

Napuštena deponija u Bok Jankovcu kod Gradiške već osmi dan nakon ugašenog požara tinja. Mještanima to predstavlja veliki problem, jer se od neprijatnog mirisa ne može disati. Deponiju su posjetili komunalna policija i radnici Gradske čistoće Gradiška, koji će u narednom periodu raditi na sanaciji deponije.

Mještani kažu da mnogi građani svakodnevno dovoze razni otpad, te da je problem još veći kada se ljudskom nepažnjom izazove požar.

Bez obzira što je teren dosta nepristupačan komunalna poicija zajedno sa Gradskom čistićom nastojaće da riješi ovaj problem.

Šef Odsjeka komunalne policije Gradiška Trivun Janjetović, ističe da su postavljali rampe da ovdje ne bude deponija, ali nisu uspjeli spriječiti građane da dovoze otpad.

Direktor KP “Gradska čistoća” Gradiška Renata Obradović Popović kaže da na teritoriji grada ima više deponija, u Krajišniku, Mašićima i u Petrovom Selu. Nadležno Odjeljenje u Gradskoj upravi priprema katalog divljih deponija na osnovu kojih će se napraviti akcioni plan rješavanja istih.

Ovim putem apelovali su na građane da koriste usluge Gradske čistoće i da ne bacaju kabasti otpad, već da se za pomoć obrate komunalnom preduzeću.

Izvor: radiogradiska.com | Autor: N.Miljković
6,700FansLike