Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Priveden bivši učenik koji je prijetio masakrom u školi koju je pohađao

Mladić A.Z. (18) iz Bihaća, inače bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti sličan događaj koji se dogodio juče u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Ova informacija je potvrđena iz policije, a on će u narednom periodu biti podvrgnut kriminalističkom ispitivanju te predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje. Kako je potvrdio Jusuf Mešić, v.d. komesara policije USK, policija je nakon dojave preduzela sve potrebne mjere i radnje kako bi se ispitao cijeli događaj.

“O ovome slučaju smo zaprimili više prijava od strane građane, ali i škole koju je pohađao ovaj učenik. O daljim mjerama odlučiće Tužilaštvo USK. Mislim da nema mjesta za paniku i dezinformacije, ali svaka prijava se mora provjeriti obzirom na ono što se dogodilo juče u Srbiju i ukupnu psihozu koja je svuda zavladala”, kazao je Mešić.

Inače, na profilu ovoga mladića pojavila se informacija u vezi tragičnog događaja u Beogradu kada je 13-godišnjak počinio maskar u školi “Vladislav Ribnikar” u beogradskom naselju Vračar.

“Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror”, stoji na njegovom profilu.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji.

U saopštenju koje je izdala ova škola navodi se kako ne treba širiti paniku i da nadležne institucije trenutno provode sve potrebne radnje o ovome događaju.

“U jutarnjim satima, od mojih kolega iz škole dobio sam skrinšot objave našeg bivšeg učenika, mislim na instagramu, koja je zaista bila šokirajućeg sadržaja. Odmah sam obavijestio policiju, ljudi su izašli na teren i obavili potrebne radnje. nema potrebe za panikom, mi smo pravna država i treba institucije pustiti da rade svoj posao“, kazao je Ervin Bajraktarević, direktor pomenute škole.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike