Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Procurili planovi kompanije Apple o budućim modelima

Iako smo i dalje u 2023. godini, a nedavno je objavljena verzija za iPhone 15, već možemo da čitamo na mreži o Appleovim planovima za 2027. godinu i – modelu iPhone 19.

Informacije o tim planovima objavljene su ove nedjelje, a odnose se na ekran, odnosno činjenicu da će ispod njega biti kamera i senzor za FaceID. Poznato je da Apple-ovi dizajneri sanjaju o uređaju savršenog dizajna, gd‌je neće biti portova i slotova, a ekran će biti napravljen od jednog komada stakla i spojen s kućištem, piše MacRumors.

Kamera kao ključ svega

Kompanija je već preduzela neke korake u tom pravcu, poput uklanjanja izlaza za slušalice i omogućavanja bežičnog punjenja baterije, ali je jasno da potpuno bežični iPhone ne treba očekivati tako skoro na tržištu. Što se ekrana tiče, da bi se postigao jedinstven komad stakla, potrebno je ispod ekrana postaviti kamere i sve senzore. Iako su već predstavljeni telefoni sa kamerama postavljenim potpuno ispod ekrana, njihov kvalitet još nije uporediv s klasičnim selfi kamerama.

Dok ćemo na takvu kameru morati dugo da čekamo, kompanija prvo planira da kameru i senzore za FaceID postavi ispod ekrana. Prema najnovijim glasinama, u “LG Innotek” su već počeli da rade na tome, ali prvi iPhone koji će imati kameru za otključavanje licem i potvrdu plaćanja, otvaranje aplikacija i slično ne treba očekivati još nekoliko godina. Kompanija “Apple” namjerava da ga uvede „poslije 2026. godine”, pa će ga imati model iPhone 19 ili, ako razvoj ne ide u željenom pravcu – kasniji modeli.

Izvor: Glas Srpske
7,300FansLike
457FollowersFollow