Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PU Gradiška obilježila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga (Foto)

Policijska uprava Gradiška, realizovala je danas aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama (26. jun).

Cilj akcije je da se javnost upozori na sve štetnosti i posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droga.

“Policijski službenici PU Gradiška danas su u Gradišci i Srpcu, građanima dijelili promotivni materijal, koji sadrži osnovne informacije o najčešće korištenim psihoaktivnim supstancama i njihovoj štetnosti, pravovremenom prepoznavanju početnih simptoma kod lica koja konzumiraju drogu, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi – žrtava zloupotreba droga”, saopštili su iz PU Gradiška.

Policijska uprava Gradiška, je u toku tekuće godine, evidentirala šest krivičnih djela i četiri prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga. Oduzeta je određena količina opojne droge, a najveća zaplijena odnosi se na opojnu drogu ekstazi, 1.197 tableta.

“Apelujemo na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih”, zaključili su iz policije.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow