Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radionice za žene u gradiškim mjesnim zajednicama

Udruženje “Žena i porodica” iz Gradiške, radionicom u mjesnim zajednicama, okončalo je projekat “Žena, pokretačka snaga”. Projekat finansira Ekumenska inicijativa žena iz Omiša, u saradnji sa partnerima, nevladinim organizacijama iz Srpske, Srbije, Hrvatske i Federacije BiH.

Završni događaj biće održan od 12. do 14. jula, kada će svi partneri u projektu posjetiti Gradišku.

“Ugostićemo članice iz Kovačice u Srbiji, Osijeka i Mostara. Tada su planirana predavanja, okrugli sto, te potpisivanje Povelje o saradnji”, naglasila je Desanka Rađević, predsjednik gradiškog Udruženja “Žena i porodica”.

Cilj ove radionice u Gradišci, prema riječima predavača Snježane Gvozden, odbornice u Skupštine Gradiške i Ljiljane Gvozden iz Udruženja žena Trošelji, je animiranje žena da se aktivnije uključe u rad savjeta mjesnih zajednica.

“U našoj lokalnoj zajednici imamo mnogo primjera, gdje su žene na rukovodećim mjestima. Njihovi kolektivi izuzetno dobro funkcionišu”, istakla je Ljiljana Gvozden.

Na neophodnost snažnijeg uključivanja žena u rad mjesnih zajednica ukazala je i Renata Obradović Popović, koja ima solidno iskustvo u rukovođenju Mjesnom zajednicom Brestovčina.

“Organizovan savjet može mnogo doprinijeti na unapređenju uslova života u mjesnoj zajednici”, kazala je Renata Obradović Popović.

Bojana Savić, predsjednik Savjeta MZ Donji Podgradci, pohvalila se da su u njenom mjestu provedene mnoge aktivnosti, posebno u oblasti infrastrukture, za vrijeme njenog predsjedničkog mandata.

“Žene, uz istančan osjećaj za potrebe stanovništva, svojih komšija i sugrađana, čine krupne korake na prosperitetu i napretku svoje društvene zajednice”, istakla je Stojanka Majdanac, član Savjeta Mjesne zajednice Cerovljani.

Izvor: Nezavisne / Milan Pilipović
7,400FansLike
459FollowersFollow