Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radnici se tužnom pjesmom oprostili od “Leda” u Čitluku

Za 49 radnika firme Ledo u Čitluku u petak je bio posljednji radni dan jer firma gasi pogone 1. decembra.

Radnici su se tužnom pjesmom oprostili od firme, svog radnog mjesta i svojih kolega. Riječ je o pjesmi “Tužno plačem, kuću ostavljam”.

Ledo Čitluk proizvodnju u Čitluku gasi nakon 23 godine rada. Radnici će dobiti otpremnine, više od prosječnih, ali su uspjeli dobiti i dodatnih mjesec dana ugovora.

Iz Leda su kazali kako će nekoliko stotina radnika i dalje nastaviti rad u Ledu u BiH.

“Ukupno zapošljavamo oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini. Proizvode za BiH nastaviće proizvoditi naše druge proizvodne lokacije”, poručili su iz Leda ranije, piše Hercegovina.Info.

Jedan dio radnika čitlučkog Leda koji će dobiti otkaze mogao bi biti zaposlen u preduzeću Andrea & Giovanni d.o.o.Čitluk, koje u svom portfoliju takođe ima proizvodnju smrznute hrane, najavili su nedavno iz Udruge gospodarstvenika Brotnjo koja okuplja privrednike sa područja Opšine Čitluk.

Ledo Čitluk bio je u sastavu Agrokora Zagreb, potom dijelom Fortanove, a prije dvije godine prodan je kompaniji Nomad Foodsu, vodećem evropskom proizvođaču smrznute hrane.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike