Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Razvojna agencija Gradiška: Privrednici osnaženi sa novih 150.000 KM sredstava

Tokom januara ove godine u okviru projekta Challenge to Change, otvoren je javni poziv za privredne subjekte sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske.

Raspoloživi fond za ovaj poziv iznosio je oko 420.000 evra, a sredstva su bila namijenjena privrednim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Poziv je zatvoren 12.02. sa ukupno 580 pristiglih projektnih aplikacija iz čitave Bosne i Hercegovine i Švedske.

U prethodnoj sedmici objavljeni su konačni rezultati javnog poziva, a finansijsku podršku ostvarilo je 40 privrednih subjekata, od čega su, zahvaljujući tehničkoj podršci Razvojne agencije Gradiška, za finansiranje odobrena čak četiri projektna prijedloga iz Gradiške.

Donatorskim sredstvima obezbijeđeno je oko 150.000 KM za realizaciju pomenutih projekata, čija ukupna vrijednost premašuje 350.000 KM.

Razvojna agencija će i u narednom periodu pružati podršku privrednicima prilikom apliciranja na javne pozive kako domaćih tako i stranih donatora.

Izvor: raga.ba
7,300FansLike
458FollowersFollow