Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Renata Obradović Popović: Želimo da naš grad izgleda što ljepše (Foto)

KP “Gradska čistoća” u toku je jesenje uređenje grada. Prioritet su dali savskoj obali i najpoznatijem gradskom šetalištu, gdje je proteklih dana zasađeno bujno zelenilo.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je opredjeljenje lokalne uprave da grad ima što više zelenih površina, parkove i dječijih igrališta i da Gradiška bude prepoznatljiva kao grad zelenila.

“Cilj nam je da putnici namjernici koji prođu kroz naš grad ponesu najljepše uspomene, a s druge strane da stvorimo uslove da naši građani mogu da prošetaju zelenim površinama, uređenim i čistim gradom i da uživaju u ljepotama naših parkova i trgova”, istakao je Adžić koji je dodao da će Grad nastaviti sa ulaganjem u infrastrukturno opremanje zelenih površina.

Prema riječima direktora ovog preduzeća Renate Obradović Popović tokom akcije, između ostalog, planirano postavljanje klupa i kanti na savskoj stazi, od sušare do Bokova.

“Želimo da naš grad izgleda što ljepše ali da, prije svega, bude uredan i čist. Smatram, da smo u tome uspjeli a što je vidljivo na svakom mjestu. Možemo se pohvaliti urednošću i sa ponosom kazati da je naš grad veoma lijep, a naši parkovi, trgovi i ulice moderne, čiste i uredne”, istakla je Obradović Popović.

Kako navodi Obradović Popović komunalno preduzeće provodi aktivnosti tokom cijele godine na uređenju grada i okoline te stvaranju navika stanovništva da čuva i uređuje svoju životnu sredinu.

“U sklopu jesenjeg uređenja grada zasadili smo 15 stabala drveća platana, kestena i javora, te postavili klupe i kante u ulici Kozarskih brigada i parku Slobode”, naglašava Obradović Popović.

U ovom preduzeću ističu da nastoje da postojeće površine redovno održavaju i uređuju, ali i da ih proširuju i na dijelove grada u kojima do sada nisu bile.

U proteklom periodu obnovljene su stare i iscrtane nove saobraćajne horizontalne signalizacije i postavljen usporivač brzine.

Izvor: mojagradiska.com
6,200FansLike