Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Republički štab: Od sutra se otvaraju bašte kafića

Republički štab za vanredne situacije uvojio je danas izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera u kojima se navodi da se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra pa do osmog aprila od šest do 22 časova će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, a biće moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven.

Nadalje, od 8. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smještaj, ishranu i piće.

Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Djeca nižih razreda se vraćaju na nastavu

Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

“Za ostale učenike, od 6. do 9. razreda, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijata online korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva”, navodi se u saopštenju.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow