Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Rukometni div iz Konga nikada veći (Foto)

Kongo se ne takmiči na rukometnom Svjetskom prvenstvu koje počelo u četvrtka, ali ljubitelji ovog sporta sigurno nisu zaboravili Gautijea Mvumbija koji je obilježio turnir prije dvije godine. Ovaj rukometni div iz Konga ovih je dana veći nego ikada.

Svjetsko prvenstvo je unikatna prilika za eksploziju na velikoj sceni, posebno se to odnosi na nacije koje i nemaju previše zvijezda u svojim timovima. To je bio i slučaj sa simpatičnim Kongoancima.

Mvumbi je bio apsolutni hit turnira održanog u Egiptu. Na sebe je pažnju skrenuo ogromnom kilažom. Tada je bio težak čak 110 kilograma uz visinu od 192 cm.

U međuvremenu je ovaj rukometaš stekao veliku popularnost, a nadao se da će mu nastupi u Kataru donijeti iskorak u karijeri te određenu finansijsku zaradu.

Ipak, njegova slava je bila kratkog daha. Očekivalo se da ostvari još veći napredak u karijeri, međutim ove godine je stiglo prizemljene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gauthiermvumbi

Od augusta je član ekipe Entente Teritoire Šarente koja se takmiči u trećem rangu francuskog rukometa.

Generalni utisak je da izgleda krupnije nego što je to bio slučaj prije dvije godine i jasno je da nema namjeru spustiti svoju kilažu.

Neke informacije govore da njegova trenutna kilaža iznosi oko 140 kilograma što znači da se značajno udebljao u odnosu na turnir u Egiptu.

Tokom ljeta bio je u posjeti Egiptu gdje su navodno i kamile imale problema da se podignu s njim na leđima što dovoljno govori o njegovoj kilaži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gauthiermvumbi

Upravo je zbog svog izgleda ovaj 28-godišnjak dobio nadimak “rukometni Šak”, a na vrhuncu slave je uspio i napraviti fotografiju sa legendarnim košarkašem.

Interesantno da je još uvijek neoženjen te da živi sa roditeljima. Prije dvije godine je nosio epitet najpoznatijeg rukometaša na svijetu, ali je i postao simbol sportiste koji je uspio zaigrati na najvećoj sceni bez bozira što ima problema sa viškom kilograma, prenosi “SportSport”.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike