Cookie Consent by Free Privacy Policy website

S nepunih 26 vozi motor, kamion, šleper, autobus… (Foto/Video)

Prijedorčanka Jelena Davidović sa nepunih 26 vozi sve što ima točkove. Prije pet godina počela je da vozi motor, a onda je redom položila vozački za automobil, kamion, kamion s prikolicom pa i autobus. Očekivano, na kraju ove priče, zanimljive i zbog činjenice da je za volanom teretnjaka prilično mlada djevojka, i jaka želja da položi za instruktora.

Ljubav prema motociklima počela s nepunih 20

“Dopalo mi se da vozim motor, a bez vozačke se nije moglo, pa sam položila. Onda je bilo logično da položim i za automobil. Kad sam se udala imala sam želju da vozim kamion, šleper, pa i autobus. U Sloveniji sam sa suprugom prevozila lijekove za hemoterapije. I taj posao mi se dopao, pa sam tamo položila za profesionalnog vozača”, priča Jelena koja je po dolasku u Prijedor nastavila obuku.

Jelenina vozačka ispunjena sa svim kategorijama

“Sad planiram da polažem za instruktora, da otvorim svoju školu i obučavam ljude zainteresovane za vožnju. Radiću ono što volim i za sebe”, priča ova zanimljiva djevojka, inače „vlasnik“ i međunarodne vozačke dozvole.

Energična, s jasnim planovima čime želi da se bavi u životu, poslove ne dijeli na one muške i ženske, tvrdi da “žene mogu sve”.

“Pogotovo, kad ih nešto privlači. Kad je ljubav prema nečemu jaka, kao što je moja prema motorima, onda se strah lako prevaziđe”, otkriva Jelena i sa osmijehom dodaje da je prije nekih mjesec dana pala s matora.

Kaže „malo“, ali ne definiše koliko „malo“, već s osmijehom naglašava „da nije bilo strašno“.

“Čovjek mi je izašao na sred raskrsnice, naglo sam zakočila, nakon čega mi je malo proklizao zadnji točak. Ništa to nije strašno, dešava se, a nije bilo ni povreda”, objašnjava ova 26-godišnjakinja koja je ostvarila želje da sjedne za volan auta, šlepera, autobusa.

“Sebe sam uvijek mogla tu vidjeti, a mada nisam nešto mnogo razmišljala o tom, mislim da bi mogla da vozim i tramvaj. No morala bi da probam, da znam da li sam za to. Za ovo dosad sigurno jesam. Da čujem da negdje traže vozača tramvaja, možda u Beogradu, sigurno bi otišla da probam”, kaže šarmantno poput djevojčice.

Uslovno „grubi“ poslovi nisu uticali na njenu ženstvenost koja je i intrigantan „začin“ onom čim se sad bavi. Ponosan na Jelenu je Siniša Gnjatović, njen instruktor i vlasnik auto škole „Alfa“ koji je u ovom poslu od januara 2015. godine.

Instruktor Siniša Gnjatović i Jelena Davidović

“Jelena je u „Alfi“ položila sve kategorije, znači A, B, C, C1,CE i D kategoriju i ima namjeru da polaže za instruktora, da bude moja kolegica. Nadam se da će uspjeti”, kaže Siniša i dodaje da je Jelena vrstan vozač i neko ko sjajno poznaje motorna vozila.

“Talentovana je za vožnju i lično smatram da će biti i dobar instruktor, neko ko neće imati problema u ovoj branši”, kaže Siniša i dodaje da je njegova auto škola do sada obučila nekoliko žena vozača, profesionalaca i dva ženska instruktora.

Jelena bi, kao neko ko ima najviše položenih vozačkih kategorija, trebala biti najkompletniji instruktor Auto škole „Alfa“. I dok s jedne strane uspješno gradi vozačku karijeru, Jelena je s druge i dobra majka, sad već petogodišnje Sare.

Video prilog pogledajte u nastavku:

Izvor: infoprijedor.ba
7,200FansLike
457FollowersFollow