Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Samardžija nije pružao otpor: Pogledajte snimak hapšenja (Video)

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi Mladen Samardžija (33) uhapšen je u akciji policije na Jahorini.

Samardžija je u utorak predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

On je uhapšen u akciji “Tokio”, koju je organizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) MUP-a Republike Srpske.

Uhapšen je zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima. “ATV” je objavio snimak akcije policije u kojoj je Samardžija uhapšen.

Kako se može vidjeti na snimku, naoružani policajci pritrčavaju automobilu i iz njega izvlače Samardžiju. Sve se odigralo u nekoliko trenutaka.

“Akcija ‘Tokio’ sprovedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva s ciljem hapšenja člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom opojne droge kokain. Radi se o M.S, državljaninu Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, naveli su iz MUP-a Srpske.

Osim Samardžije privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga bivšeg predsjednika VSTS BiH Milana Tegeltije.

U akciji je pronađen i privremeno oduzet novac u iznosu 3.300 evra i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama, dok je oduzeto pet automobila.

Podsjećamo, za Samardžijom je Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, a za ista djela osumnjičen je i u BiH.

Izvor: ATV
6,700FansLike