Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Šatara osvojio titulu prvaka Bjelorusije: “Mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u Šahtjor”

Fudbaler iz Gradiške, Miloš Šatara, ljetos je iz lučanske Mladosti otišao u Šahtjor iz Soligorska i već poslije pola godine okitio se titulom prvaka Bjelorusije.

Imao je on zapaženu ulogu u prvaku Bjelorusije, a svojim igrama je zadovoljan.

“Nakon Srbije, ukazala mi se prilika da odem u Bjelorusiju. Šampionski klub, klub sa velikim ambicijama, nisam ni mogao zamisliti da klub ima tako dobre uslove za rad i da se radi na većem nivou od lige koju sam igrao do sada. Polusezonom koju sam odigrao mogu da budem zadovoljan, kako svojim igrama tako i igrama ekipe, uzeli smo titulu i sljedeće godine igramo kvalifikacije za Ligu šampiona”, rekao je Miloš Šatara.

Nije on pogriješio svojim odlaskom u Bjelorusiju. Smatra da će njegove igre biti odskočna daska za dalju karijeru. U Bjelorusiji je imao i ofanzivno dobar učinak od dva gola i dvije asistencije.

“Mislim da sam napravio pravi potez i da će mi dobre igre u Šahtjoru biti samo odskočna daska u nastavku karijere. Statistika je tačna, igra se dosta napadački, postigao sam dva gola uz to jedan je najljepši u dosadašnjoj karijeri iz slobodnog udarca. A nadam se da će ih sljedeće sezone biti više.”

Kaže da je kvalitet fudbala u Srbiji i Bjelorusiji tu negdje, osim što niko u Bjelorusiji nije na nivou dva najveća kluba u Srbiji.

“Pa što se tiče kvaliteta mislim da su isti, malo se u Bjelorusiji igra brže sa manje prekida, ali generalno slično. U Bjelorusiji jedino nema niko na nivou Zvezde i Partizana.”

Nema potrebe Šatara još uvijek da napušta Šahtjor, pa će se vratiti ponovo u klub iz Soligorska.

“Sada je pauza malo duža. U januaru se vraćamo i kreću pripreme, vraćam se naravno tamo. Nadam se da ćemo u novoj sezoni uspjeti da odbranimo titulu i pokušati da napravimo iskorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, zaključio je Šatara.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba | Stefan Papaz
6,200FansLike