Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Senzacionalna Tea nastavila da pomjera granice i piše istoriju

Mlada teniserka iz Gradiške, Tea Kovačević (12) nastavila je da piše istroiju domaćeg tenisa, ali i šire.

Jedna od najtalentovanijih teniserki u Evropi sa svojih 12 godina i dalje pomjera granice. Ovaj put “mala aždaja” osvojila je još jedan turnir na kojom je igrala sa starijim protivnicima.

Naša šampionka je osvojila “TENNIS EUROPE U14” turnir u Širokom Brijegu. U finalu je pobijedila Slovakinju Floru Rablansku (6-2,6-3). Na istom turniru samo u dublu osvojila je 2. mjesto u paru sa Anastasijom Čolović (SRB).

Ovo je samo jedan u nizu Teinih uspjeha u ovoj godini, a bilo ih je na pretek. Između ostalih osvojila je Sarajevo Masters-osam najboljih na kraju sezone (U-14), U-16 turnir u Kiseljaku iz 1. kategorije iz kalendara TS BiH, kao i turnir iz kalendara BiH, prvenstvo Republike Srpske U16 u Prijedoru. Pisala je istoriju i u Banjaluci na turniru “TENNIS EUROPE U14”, pa ponovo u Prijedoru, a postala je trostruka prvakinja BiH u tri kategorija što nikome nikad nije uspjelo.

Osvojila je državno prvenstvo U-16 sa svega 12 godina. To joj je u u 15 dana bila treća titula, jer je ranije postala prvakinja u konkurenciji U12 i U14. Blistala je i na međunarodnoj sceni. Slavila je na turniru “TENNIS EUROPE” l kategorije U12 “Slavoj Greblo”, kao i u Antaliji (dva naslova TENNIS EUROPE DEVELOPMENT U12).

Na početku godine pokorila je i Rim osvojivši prestižni “LEMON BOWL”, a po treći put je trijumfovala na velikom Paris Bowl turniru.

Izvor: Nezavisne / Edin Spržo
6,700FansLike