Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Šinik: Hitno nabaviti lijek Dijazepam mikroklizma (Video)

“Naša ideja prema Ministarstvu zdavlja i Vladi Republike Srpske jeste da se pomogne ЈU Apoteci Gradiška da se dođe do adekvatne ambalaže, opreme i supstance i da već u skorije vrijeme imamo dostupan lijek Dijazepam mikroklizma na tržištu Srpske i BiH”, izjavio je predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Dragoslav Šinik.

Gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a, Šinik je objasnio da Јavna ustanova Apoteka Gradiška ima u svom sklopu Galensku laboratoriju i kadar.

Razlog zbog kojeg lijek Dijazepam mikroklizma više ne može da se nađe na tržištu Srpske jeste, kako ističu iz Udruženja roditelja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, to što veledrogerija koja ga nabavlja za tržište BiH nije dobila neophodne dozvole Agencije za lijekove.

“Zvaničan podatak koji smo juče imali jeste da se od 489 apoteka na prostoru RS još u četiri apoteke mogu naći stare zalihe, po jedna kutija Dijazepam mikroklizme od pet i 10 miligrama”, upozorio je Šinik.

Šinik je naglasio da su te informacije već proslijeđene roditeljima čijoj djeci je taj lijek potreban.

“Bukvalno danas poslijepodne ni u jednoj apoteci u Srpskoj ne može se legalno naći Dijazepam mikroklizma”, rekao je Šinik.

On je istakao da trenutno na našem tržištu ne postoji ništa što može da zamijeni ovaj lijek.

“Pri jakom napadu epilepsije ovo je jedini lijek koji trenutno pomaže da dijete prebrodi tu fazu napada. Nikada ne možete predvidjeti kada će doći do napada, koliko će da traje i kako će da završi”, objasnio je Šinik.

Izvor: RTRS
7,200FansLike
457FollowersFollow