Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sobarica prijavila Banjalučanina za silovanje na rivijeri: „Bio je sa ženom i djecom u hotelu“

Sudija istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 33-godišnjaku iz Banjaluke koji je uhapšen 30. juna u večernjim satima zbog sumnje da je tog jutra silovao sobaricu (45) u jednom hotelu na makarskom području.

U istražnom zatvoru završio je zbog opasnosti od bijega s obzirom na to da je državljanin BiH, a terete ga da je tog jutra oko 9.30 sati ušao u sobu hotela nakon što je prije toga nekoliko dana u tom hotelu proveo na ljetovanju sa suprugom i dvoje djece, i tada su se taman pakovali spremajući se odjaviti iz hotela.

“Kad je došao u sobu zatekao je tu sobaricu te je počeo s njom razgovarati oko nekog oštećenja na jednom od kreveta u sobi da bi potom, u jednom trenutku, prišao blizu nje i privukao je snažno sebi te je počeo ljubiti. Ona se opirala i tražila od njega da prestane, međutim on ju je gurnuo na krevet, svojom desnom rukom držao ju je za lijevo rame, a drugom je rukom skinuo hlače i natjerao je da ga oralno zadovolji. Nije pomoglo ni njeno opiranje pa ju je gurnuo na krevet i silovao je”, navedeno je u prijavi.

Prema prijavi, sobarica je uspjela pobjeći nakon što se on okrenuo da ode u toalet, pa ga je odgurnula nogama. Nakon ovoga, muškarac je otišao iz sobe, te cijeli taj dan boravio s porodicom na plaži, predveče se uredno odjavio iz hotela, a uhapšen je tek kad je stigao na granicu s BiH gdje su hrvatski policajci, prilikom pregledanja dokumenata, vidjeli da ga traže njihove makarske kolege.

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac je od trenutka hapšenja bio u šoku, na ispitivanju se psihički slomio i rasplakao govoreći kako ne može vjerovati šta mu se događa, te je priznao da je bilo polnog odnosa, međutim, tvrdi da nikakve prisile nije bilo i da je sobarica pristala na seks.

Isto tako, navodno je kazao kako je prethodnih dana imao nekoliko puta vrlo kratku verbalnu i neverbalnu komunikaciju s radnicom hotela koja je ukazivala na to da postoji određena doza njene zainteresovanosti za njega.

Nakon što ga je prijavila za silovanje, 45-godišnjakinja je odvedena i na pregled te je, nezvanično se saznaje, utvrđeno kako nema vidljivih tragova nasilja. Ukoliko predstojeća istraga pokaže osnovanost sumnje da ju je silovao uz upotrebu sile ili prijetnje, 33-godišnjaku za djelo za koje se tereti prijeti zatvorska kazna od tri do deset godina.

Njegovu odbranu preuzeo je splitski advokat Vinko Gulišija koji je kratko kazao, s obzirom na ozbiljnost djela za kojeg terete njegovog klijenta, da ne može i ne želi ulaziti u detalje. On smatra kako je način na koji se to odvilo, a koji je opisan u činjeničnom dijelu kaznene prijave, “fizički neizvediv”.

Najavio je da će nevinost svog klijenta dokazati tokom istrage.

Izvor: Glas Srpske
7,200FansLike
457FollowersFollow