Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Srbija u četvrtom šeširu čeka žrijeb za EURO 2024!

Srbija je skakala iz trećeg u drugi, pa iz drugog u četvrti šešir i sada nema sumnje da će dobiti tešku grupu na Evropskom prvenstvu. A moglo je mnogo drugačije…

Fudbalska reprezentacija Srbije se “kroz iglene uši” plasirala na Evropsko prvenstvo, ali ako ništa razbijen je konačno maler koji je trajao pune 24 godine. “Orlovi” će tako sljedećeg juna igrati na kontinentalnom turniru u Njmačkoj, a već sada svi razmišljaju o žrijebu od koga – kao što to dobro znamo – mnogo toga zavisi.

Ipak, to kao da su malo ignorisali i nisu se potrudili da bar na papiru dobiju lakše rivale, pa je Srbija tako u toku meča sa Bugarskom – “skakala” iz jednog šešira u drugi. Najsigurnija je bila u trećem, pa za vreme svog i vođstva Crnogoraca u drugom, da bi na kraju morala da bude presrećna što je makar u četvrtom. Posljedice toga možda ćemo saznati tek kada 2. decembra u 18 časova u Hamburgu bude održan žrijeb, ali ako dobije tešku grupu, niko ne smije da kuka!

Kvalifikacije će biti završene u utorak i tada će sve biti definitivno, ali sadašnji Srbiji daju 96 odsto šansi da bude u četvrtom šeširu, odnosno još četiri posto za treći. Šta je potrebno za to? Da danas remiziraju Slovenija i Kazahstan, a da Češka ne pobijedi Moldaviju kod kuće. Malo je reći da je to “nategnuto”.

Ovako trenutno izgledaju projekcije za šešire za Evropsko prvenstvo, s tim da u narednih 48 sati može da dođe do malih promjena, posebno u trećem i četvrtom šeširu.

  • PRVI ŠEŠIR: Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Rumunija, Turska, Austrija.
  • TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovačka, Holandija, Hrvatska, Slovenija, Italija.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Srbija, Češka, i tri pobjednika plej-ofa (potencijalno: Ukrajina, Grčka i Poljska)

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula, a učestvuju ukupno 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa. Dalje prolaze po dvije najbolje i ukupno četiri najbolje trećeplasirane.

Izvor: Mondo | Foto: Mn press/twitter/fmeetsdata/screenshot
7,400FansLike
458FollowersFollow