Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Srednjoškolci se od ponedjeljka vraćaju u klupe?

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u petak će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije da se i srednjoškolci vrate u učionice”, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

“Mi ćemo na sjednici predložiti da se od ponedjeljka i srednjoškolci vrate na nastavu u školske klupe”, istakla je Trivićeva.

Mlađi osnovci od prvog do petog razreda u školskim klupama su od 6. aprila, dok su se stariji osnovci od šestog do devetog razreda u učionice vratili 12. aprila.

Nastava za studente u Srpskoj još uvijek se odvija online.

Moguće povećanje plate prosvjetarima

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva mjeseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvjetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske.

Trivićeva je napomenula da se razmatra mogućnost o povećanju plata, ne samo u prosvjeti, nego i u drugim djelatnostima u Republici Srpskoj.

“U kontinuitetu sarađujemo sa Sindikatom obrazovanja i kulture Srpske, te smo i u protekle tri godine radili na povećanju plata u obrazovanju, ali zbog pandemije virusa korona nismo o tome odlučivali, dok se ne steknu potrebni uslovi”, rekla je Trivićeva u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dajana Vujatović
7,400FansLike
458FollowersFollow