Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Šulić se sutra ponovo sastaje sa trgovcima, pregovaraće o nižim cijenama

Ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić održaće sutra u Banjaluci sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, distributerima i domaćim proizvođačima na temu mogućnosti proširenja kampanje “Društveno odgovorno”, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Saopšteno je to iz resornog ministarstva, odakle su precizirali da će sastanak biti održan u Konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske sa početkom u osam časova.

Juče je, podsjetimo, Milorad Dodik, predsjednik Srpske, na društvenoj mreži X (Twitter) naveo da bi akcija snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, dobro došla i u Republici Srpskoj.

“Zato ću zatražiti od ministra trgovine i turizma u Vladi Srpske da u narednim danima održi sastanke sa domaćim trgovačkim lancima kako bi pronašli mogućnosti da se takva akcija sprovede i u Republici Srpskoj”, naveo je Dodik, koji nije dugo čekao odgovor Šulića, a koji je naveo da inicijativu podržava, te da će održati sastanke sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača o mogućnostima proširenja obuhvata kampanje “Društveno odgovorni”.

Šulić, u izjavi za “Nezavisne novine”, kaže da su na sutrašnji sastanak pozvani predstavnici trgovačkih lanaca, dobavljača i proizvođača. Na naše pitanje da li ponovo namjerava da moli trgovce da snize cijene, on kaže da to “nije stvar molbe nego stvar dogovora između institucija i poslovne zajednice”.

Izvor: Nezavisne | Foto: Dejan Rakita / Pixsell
6,700FansLike