Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sutra dvadeseta sjednica Skupštine grada Gradiška

Dvadeseta redovna sjednica Skupštine Grada Gradiška biće održana u utorak, 27. decembra sa početkom u 9 časova.

Odbornici će razmatrati prijedloge Programa rada Skupštine grada Gradiška i Budžeta grada za 2023. godinu, te ukupno 45 tačaka.

Na dnevnom redu su prijedlozi planova utroška sredstava ostvarenih od naknada po sonovu korištenja šuma i šumskog zemljišta i koncesionih naknada, te prijedlog Programa korištenja sredstava ostvarenih po osnovu naknada od poljoprivrednog zemljišta u 2023. Godini.

Biće razmatrani prijedlozi programa podrške poljoprivredi, ruralnom razvoju i preduzetništvu, te prijedlozi programa zajedničke komunalne potrošnje, uređenja građevinskog zemljišta, tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva i hidromelioracionog sistema, socijalne i boračko-invalidske zaštite i finansiranja sporta na području grada Gradiška za narednu godinu.

Odbornici će razmatrati prijedloge Akcionog plana inplementacije Strategije razvoja loklanih puteva i ulica, te programa zaštite od požara, razvoja civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja na području grada, te program obuke odbornika i komunikacije odbornika Skupštine grada sa građanima u 2023. godinu.

Biće razmatrani planovi i programi rada za narednu godinu gradskih ustanova i preduzeća, te prijedlozi odluka o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti, prosječne cijene kvadratnog metra stambenog i poslovnog prostora.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izmjenama odluka o platama funkcionera i naknada odbornika gradske skupštine, te Odluke o određivanju visine novčane naknade za rad predsjednika savjeta mjesnih zajednica i druga pitanja.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,300FansLike
456FollowersFollow