Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sutra isplata jednokratne novčane pomoći za penzionere

Isplate jednokratne novčane pomoći za penzionere trebale bi početi sutra”, saopšteno je nakon današnjeg sastanka premijera Srpske Radovana Viškovića sa vršiocem dužnosti predsjednika Udruženja penzionera RS Slobodanom Brdarom.

Predsjednik Vlade upoznao je Brdara sa jučerašnjom odlukom Vlade kojom je predviđena isplata jednokratne novčane podrške za svih 270.000 penzionera u Srpskoj, te naglasio da se Vlada odlučila na ovaj korak kako bi, uoči vaskršnjih praznika, pomogla najstariju populaciju.

Višković je naglasio da će svim penzionerima, zavisno od iznosa njihove penzije, biti isplaćena jednokratna novčana podrška od 80 i 50 KM. Isplate bi, po objavi odluke u Službenom glasniku, trebale početi već sutra, a očekuje se da ovaj posao bude okončan do subote.

Slobodan Brdar se zahvalio na podršci za penzionere, ističući da je ova odluka više nego dobrodošla u vrijeme dok se penzioneri pripremaju da obilježe predstojeće praznike.

Prema odluci Vlade, svim penzionerima u Republici Srpskoj u idućim danima biće isplaćena jednokratna novčana podrška. Penzioneri, koji primaju penzije u iznosu do 415 KM, dobiće 80 KM, a oni sa višom penzijom od toga primiće 50 KM.

Isplata jednokratne novčane pomoći obaviće se putem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske. Današnjem sastanku prisustvovao je i direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Nataša Telebak
7,400FansLike
458FollowersFollow