Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tinejdžeri se spremaju za rat sa Rusijom

Sve više estonskih tinejdžera prolazi obuku za učešće u potencijalnom ratu sa Rusijom, saopštili su eksperti televiziji RT.

Ministar odbrane Estonije Kale Lanet primijetio je porast broja mladih ljudi koji su spremni da učestvuju u pružanju otpora protivniku. Prema rezultatima ankete, njihov udio je porastao sa 54 odsto na 63 odsto.

Po mišljenju eksperata, u ovoj baltičkoj državi raste rusofobija koju podgrijevaju zvanične vlasti, pokušavajući da zaplaše stanovništvo govoreći o opasnosti koja dolazi spolja, prenosi Sputnjik.

“Mit o ruskoj prijetnji postao je opsesija estonskih vlasti, a zahvaljujući velikoj propagandi značajni dio stanovništva se „zarazio“ rusofobnim alarmizmom“, navodi ruski ekspert sa instituta za ekonomiju, Ruske akademije nauka Leonid Vardomski.

Stručnjak je naglasio da uz pomoć širenja alternativnog pogleda na Rusiju, vlasti Estonije pokušavaju da skrenu pažnju građana sa unutrašnjih problema.

Vladimir Vorotnikov, stručnjak sa Instituta za međunarodna istraživanja univerziteta MGIMO, smatra da ovo nije prvi put da vlasti Estonije, kod svoj stanovništa, predstavljaju Rusiju kao neprijatelja i čak imaju uspjeh u tome.

Ranije je ministar odbrane Estonije Kale Lanet izjavio da Moskva predstavlja najveći prijetnju za bezbjednost zemlje.

Izvor: B92
7,300FansLike
456FollowersFollow