Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tradicija duga 36 godina: Zimska liga stonog tenisa u Lužanima kod Gradiške (Foto)

Sportsko društvo „Lužani“ organizovalo je tradicionalnu ligu stonog tenisa koja se ovdje održava od 1985. godine.

Po tome je ovo selo kod Gradiške jedinstveno jer stoni tenis ima veliku popularnost. Na takmičenju svake godine učestvuje veliki broj igrača. Nenad Bajić, predsjednik Mjesne zajednice Lužani kaže da je takođe interesovanje publike veliko.

“Stoni tenis je za nas veoma privlačan zimi, u vrijeme održavanja lige stonog tenisa, kod nas se takmiče i teniseri iz drugih sela. Postalo je prestižno i važno pobijediti i zauzeti jedno od vodećih mjesta, pogotovo biti prvak, pobjednik”, kazao je Bajić za “Srpskainfo”.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 19 najboljih tenisera, a to su Bojan Vujanović, Mirko Šinik, Momir Maksimović, Duško Vranić, Boris Šinik, Mihajlo Bajić, David Bajić, Zoran Kuzmanović, Nenad Bajić, Nikola Majstorović, Danijel Šinik, Igor Bajić, Igor Pavić, Dušan ristić, Zoran Krunić, Dragan Janjanin, Zoran Kalinac, Srđan Bajić i Zoran Petrak.

U Lužanima, u Sportskom centru takođe čuvaju stare fotografije i druge dokumente koji svjedoče o dugoj tradiciji bavljena stonim tenisom, ali i drugim sportskim disciplinama, fudbalom, odbojkom, košarkom, a od nedavno i kuglanjem. To je, naglašava Nenad Bajić, uticalo da omladina ostane u selu i da ovdje gradi svoje životne perspektive.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,200FansLike
457FollowersFollow