Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tri takmičara gradiškog Nitena plasirali se na Balkansko prvenstvo u Turskoj (Foto)

U periodu od 31. maja do 02. juna u Istanbulu u Turskoj održava se Balkansko karate prvenstvo za djecu, uzrasta od 8 do 13 godina. Na kojem će nastupiti 13 država (reprezentacija) sa preko 1000 plasiranih sportista.

Takmičari KBV Niten, Mila Babić, Strahinja Janković i Marko Bjelovuk osvajanjem bodova na Izbornom takmičenju u Sarajevu i prvenstvu Bosne i Hercegovine u Zenici izborili su se za status karate reprezentativaca Bosne i Hercegovine i na taj način plasirali se na Balkansko prvenstvo.

Pored ova dva takmičenja koja su se bodovala, oni su prije toga morali da prođu Regionalno prvenstvo i Prvenstvo Republike Srpske.

  • Mila Babić nastupiće u konkurenciji djevojčice 12 godina, kate pojedinačno.
  • Strahinja Janković nastupa u konkurenciji dječaci 13 godina, borbe.
  • Marko Bjelovuk nastupa u konkurenciji dječaci 13 godina, borbe.

Moramo istaći da ovo nije prvi put da će Marko nastupiti na Balkanskom prvenstvu, on je 2022 godine u Beogradu osvojio srebrnu medalju i na taj način postao vicešampion Balkana.

Do polaska karate reprezentacije BiH za Istanbul ostalo je još dvadesetak dana, a za to vrijeme u klubu su pojačane pripreme njih troje.

I pored učestalih i intenzivnijih treninga očekuju ih još i dva takmičenja u Bijeljini i Novom Gradu, kako bi što spremniji otišli na ovaj Balkanski šampionat i predstavili sebe, klub i Gradišku u što boljem svjetlu.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow