Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Budvi ubijen član “škaljarskog klana”, izrešetan pred turistima u kafiću

Podgoričanin Milić-Minja Šaković, koji je smatran za istaknutog člana “Škaljarskog klana”, ubijen je sinoć u Budvi, prenose crnogorski mediji.

Šaković je ubijen u pucnjavi kod bedema budvanskog Starog grada, oko 23.40 časova.

Iz policije su za RTCG kazali da je Šaković ubijen u budvanskom kafiću “Korkovado”.

Prema policijskim evidencijama, Šaković je smatran za istaknutog člana “Škaljarskog klana”.

Državna tužiteljka Ana Radović saopštila je za TVCG da je u Šakovića iz neposredne blizine ispaljeno više projektila.

“Tokom uviđaja izuzeto je više tragova, sa više mjesta, i svi oni će biti predmet odgovarajućih vještačenja. Naložila sam i obdukciju tijela”, saopštila je Radović.

Kako prenosi RTV Budva, građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni.

“Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Uprave policije.

Jedan od izvora “Vijesti”, kazao je da je u Šakovića pucao muškarac koji je sjedio za stolom do njegovog i koji nije bio maskiran. Navodno, samo je ustao i u njega ispalio više hitaca.

Drugi izvor navodi da je Šaković sjedio za stolom u prvom redu i da je leđima bio okrenut ka šetalištu kada je prišao muškarac koji je imao bijelu košulju i kačket i u njega ispalio više hitaca. Nastala je pometnja, što je ubica iskoristio i pobjegao pored hotela “Mogren”.

Policija je, kako je naveo izvor “Vijesti”, pronašla košulju i kačket.

RTCG podsjeća da je ime Milića Šakovića pominjano u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača “Partizana” Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi 2016.godine.

Uprkos tome, istražni organi Republike Srbije nikada nisu procesuirali Šakovića vezano za taj zločin.

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala “Auto Zeta” u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.

U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time spriječena njegova likvidacija.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike