Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U dvorištu mladog policajca pronađeno oko pet kilograma droge (Foto)

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog veće količine droge uhapsili su policijskog službenika MUP-a TK u Živinicama.

Mediji nezvanično prenose da se radi se o policajcu Irhadu Mešiću (25) kojem su kolege pronašle upakovanu drogu skrivenu u dvorištu dok su mu pretresali sve objekte koje koristi.

Prema nezvaničnim informacijma ovaj policajac je radio u Policijskoj upravi Centar Tuzla, a nakon operativnih saznanja da se bavi nezakonitim radnjama uslijedili su pretresi na adresi u Živinicama.

Kako su naveli iz FUP-a, njihovi pripadnici danas su uhapsili policijskog službenika a pretrese su izvršili po naredbi Opštinskog suda Živinice i nalogu Tužilaštva TK.

“Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršen je pretres na području Živinica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa u porodičnoj kući i pratećim objektima policijskog službenika I.M. na okućnici je pronađeno šest pakovanja bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na amfetamin”, naveli su iz FUP-a.

Pronađena materija koja je bila uredno upakovana u nekoliko paketa biće vještačena u narednom periodu.

Iz policije nisu precizirali o kojoj količini se radi, a riječ je o oko pet kilograma spida.

Nakon što je u pretresu pronađena sumnjiva materija, policajac je odmah uhapšen.

“Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona”, navode iz FUP-a.

O hapšenju policijskog službenika oglasili su se i iz Tužilaštva TK odakle su poručili da će pronađena materija biti vještačena, a da će se nakon obavljenog pretresa u skladu sa zakonom preduzimati sve druge potrebne mjere i radnje prema osumnjičenoj osobi.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike