Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci održan projekat “Mjesec pomaganja prirodi”

Projekat “Mjesec pomaganja prirodi” u Gradišci realizovale su Nina Pilipović, Nataša Gluvić i Anastasija Katić, učesnice 3. eUPSHIFT radionice, u saradnji sa Udruženjem Most.

Treću eUPSHIFT radionicu u BiH organizovala je Humanitarna organizacija Genesis Projectiz Banjaluke u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske.

“Mjesec pomaganja prirodi” obuhvatio je mnoge aktivnosti sa temom ekologije i zaštite životne sredine. Građani Gradiške imali su priliku da posjete edukativnu radionicu i priključe se akciji skupljanja smeća u Novoj Topoli i Gradišci, kao i akciji pošumljavanja i uređenja “Sportskog rekreativnog centra Cerovljani”. Izradu i provođenje projekta za hortikulturalno uređenje ovog lokaliteta podržalo je šumsko gazdinstvo “Gradiška”.

Veliku pažnju je izazvala i aktivnost robno-robne razmjene koja je održana 22. aprila povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Posjetioci su donosili svoju korištenu robu koja im više nije potrebna, plastiku ili papir, a zauzvrat su dobijali sadnice raznih biljaka. Podijeljeno je preko 60 sadnica, a nabavku sadnica podržao je i rasadnik Megafloreks svojom velikodušnom donacijom. Tokom ove akcije, i djeca iz vrtića JU “Lepa Radić” u Gradišci su takođe posadili biljke u svoje vrtićko dvorište.

Više informacija o svim aktivnostima tima Planetarko, kao i edukativne objave, kvizove i ankete o životnoj sredini, možete pronaći na Instagram stranici @planetarko. eUPSHIFT je onlajn radionica osmišljena prema UPSHIFT metodologiji razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije, čiji je cilj da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

Sve informacije o UPSHIFT radionici možete dobiti i na veb stranici www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Za više informacija kontaktirajte:

  • Nina Pilipović, koordinatorica projekta “Mjesec pomaganja prirodi”
  • Udruženje Most, Gradiška
  • +387 66 743 302
  • ninapilipovic12@gmail.com
  • Nikolina Garača, projektna asistentica za 3. eUPSHIFT
  • Humanitarna organizacija Genesis Project, Banja Luka
  • +387 65 420 777
  • nikolina.genesisp@gmail.com
Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow