Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci otvoren 18. Sajam meda “Zdravomed 2022”

U Gradišci je danas otvoren 18. Sajam meda i pčelinjih proizvoda „Zdravomed 2022“, na kojem je svoje proizvode predstavilo 13 izlagača, većinom pčelara sa područja Gradiške.

Sajam organizuje Turistička organizacija grada Gradiška u saradnji sa gradiškim udruženjima pčelara i uz podršku Gradske uprave.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške, Dragana Ilić naglasila je da Gradska uprava kroz organizovanje ovakvih sajmova i podsticaje podržava pčelarski sektor.

„Za podršku radu dva pčelarska udruženja i subvencije za pčelare koji imaju manje od 50 košnica iz gradskog budžta ove godine biće izdvojeno oko 16.000 KM“, navela je Ilićeva.

Prema njenim riječima, na području Gradiške ima oko 180 registrovanih pčelara i više od 6.000 košnica. Ove godine proizvedeno je oko sedam tona meda.

Gradiški pčelari istakli su da je prinos meda bio prosječan i nešto viši kada je u pitanju bagremova paša.

Osim gradiških pčelara na Sajmu u Gradišci med i pripravke od meda i ljekovitog bilja izložio je Nebojša Andrić iz Petrova, a proizvode od drenjine izložila je Vesna Rodić iz Drvara.

Sajam „Zdravomed 2022“ u Vidovdanskoj ulici u Gradišci traje do subote, a posjetioci med, proizvode od meda i ljekovite pripravke mogu da kupe u vremenu od 10 do 17 časova.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
457FollowersFollow