Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci pronađena droga vrijedna 500.000 KM (Foto)

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas je sprovela operativnu akciju kodnog naziva “Diablo” kojom prilikom je otkriveno je 110 kg opojne droge skanka, namijenjene evropskom tržištu, a njena vrijednost procjenjuje se na oko 250.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju, droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske, u automobilu holandskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu.

Direktor Granične policije BiH je rekao kako GPBiH bilježi jako dobre rezultate rada.

“Uprkos svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu”, rekao je direktor Granične policije BiH Galić.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dajana Vujatović
7,400FansLike
458FollowersFollow