Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci uhapšene dvije osobe, prevozili drva sa lažnom dokumentacijom

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, juče su uhapsili dva lica inicijala Ž.S. i N.B. obojica iz Gradiške, a koji se sumnjiče da su počinili krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i “Falsifikovanje isprave”.

“Naime, 30.03.2021. godine u jutarnjim časovima, policijski službenici Policijske stanice Gradiška, obavljajući redovne poslove i zadatke, u mjestu Trebovljani, grad Gradiška, izvršili su kontrolu teretnog vozila kojim je upravljalo lice inicijala N.B., a koji je prevozio drvne sortimente i tom prilikom pokazao dokumentaciju za prevoz istih. Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da porijeklo drvnih sortimenata nije sa područja grada Gradiške i da je prikazana dokumentacija falsifikovana i ne važi za prevoz navedenih drvnih sortimenata, te da je ista izdata od strane radnika javnog preduzeća inicijala Ž.S. koji je na taj način počinio krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”, dok je lice N.B. počinilo krivično djelo ‘Falsifikovanje isprave'”, navedeno je u saopštenju PU Gradiška.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja puste na slobodu, te da se u redovnoj proceduri protiv istih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow