Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U gradiškoj Bolnici situacija mnogo bolja

U bolnicama širom Srpske hospitalizovano je duplo manje oboljelih od “kovida” nego prije mjesec dana, što uliva nadu da se situacija smiruje i da će i zdravstveni sistem konačno prodisati.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik rekao je za “Glas Srpske” da je situacija mnogo bolja nego što je bila kada je ova zdravstvena ustanova prešla na “kovid” režim.

“Imamo 58 pacijenata oboljelih od korone, od kojih je šest životno ugroženih. Juče smo rasformirali jedno od četiri “kovid” odjeljenja. Od ponedjeljka planiramo da počnemo sa hladnim programom, dok rad u ambulantama nismo prekidali i on protiče u skladu sa raspoloživim kadrom i kapacitetima”, rekao je Dodik.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove u trebinjskoj bolnici Stanko Buha rekao je za “Glas” da se situacija smirila kada je riječ o broju hospitalizovanih pacijenata te da ih je sada tri puta manje nego prije mjesec dana.

“Na raspolaganju je 60 kreveta za “kovid” pacijente, a ukupno imamo 36 hospitalizovanih, od kojih je jedan životno ugrožen. Već je veliki broj prokuženih stanovnika, vakcinacija teče, tako da očekujem da će sve to uroditi plodom i da više neće biti teških situacija”, rekao je Buha.

Da je pritisak na zdravstvene ustanove manji potvrđuju i u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Prvi čovjek bolnice Nebojša Šešlija istakao je da je broj hospitalizovanih u padu od sredine aprila te da se nada da će situacija svakim danom biti sve bolja.

“Trenutno su 22 pacijenta hospitalizovana u “kovid” odjeljenju i činjenica je da smo ušli u stabilniji period. Bolnica funkcioniše u punom kapacitetu, a počeli smo i sa zakazivanjem operacija koje izvode gostujući ljekari”, rekao je Šešlija.

Pad broja hospitalizovanih očekuju i u dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka”, gdje se trenutno liječi 105 oboljelih od “kovida”.

“Već nekoliko dana bilježimo konstantan broj pacijenata i čekamo da brojevi počnu opadati. U Higijensko-epidemiološkoj službi je i dalje veliki broj testiranih i zaraženih, ali se nadamo da neće doći do komplikacija i da ti ljudi neće morati u bolnicu”, rekao je direktor dobojske bolnice Mladen Gajić.

Izvor: Glas Srpske | Autor: Milijana Latinović
7,400FansLike
459FollowersFollow