Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Srpskoj sutra dan žalosti

U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti zbog tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojoj je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni, odlučila je danas Vlada Republike Srpske na vanrednoj sjednici u Banjaluci.

Premijer Srpske Radovan Višković istakao je da su ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova zaduženi da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delikvencije u Srpskoj.

“Nažalost, u posljednjim godinama imamo pogoršanje stanja kada je riječ o maloljetničkoj delikvenciji. Policija će pojačano dežurati ispred škola u Srpskoj”, rekao je na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade Srpske.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni.

Policija je uhapsila maloljetnog učenika čiji su inicijali K.K, koji je počinio zločin.

Izvor: Agencije
6,700FansLike