Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U subotu tradicionalna kobasicijada u Rogoljima

U Rogoljima će u subotu, 19. februara, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske biti održana 4. Međunarodna kobasicijada.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rogolji Slavko Vasiljević rekao je da će ovogodišnja manifestacija obilovati novim sadržajima.

„Imamo takmičenje u pravljenju svježe kobasice koja ide na ocjenjivanje. Imamo takmičare iz Srbije za suhomesnatu i pravljenje svježe kobasice, a novitet ove godine je i takmičenje u brzoj obradi svinje“, naveo je Vasiljević.

Predsjednik Udruženja svinjogojaca Gradiška Dragiša Cvjetković rekao je da je cilj manifestacije stvaranje lokalnog brenda.

„Kao i u svakoj proizvodnji tako i u proizvodnji kobasice treba vremena da se proizvodnja usavrši. Nadam se da će komisija imati težak zadatak i da će biti izloženo dosta uzoraka“, istakao je Cvjetković.

Programom manifestacije od 15 do 16 časova predviđeno je takmičenje u pravljenju svježe kobasice, od 16 do 17 časova pokazna brza obrada svinja, a u 20 časova svečano proglašenje pobjednika.

Izvor: radiogradiska.com
7,200FansLike
457FollowersFollow