Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U toku humanitarni sajam knjiga Narodne biblioteke Gradiška (Foto)

Narodna biblioteka Gradiške i ove godine organizuje Humanitarni sajam knjiga. Zbog velikog interesovanja sajam će trajati do subote. Prodajnog  je karaktera i sav novac od prodatih knjiga se daruje djeci na Kosovu i Metohiji.

Snježana Miljković, direktorica Narodne biblioteke Gradiška, rekla je za program Radio Kozare da se sajam organizuje u saradnji sa Humanitarnom organizacijom “Baštionik“ iz Banjaluke.

Miljkovićeva poziva građane da posjete sajam. Ponuda naslova je raznovrsna, od  djela Perl Baka, Balzaka i Jesenjina do Zdravka Kecmana i Danila Karapetrovića.

“Zaista smo priredili bogatu ponudu, od klasika do zavičajnih pisaca, od  naslova kojih imamo više umagacinu, do namjenski poklonjenih za ovu priliku”, rekla je Miljkovićeva.

Knjige kupuju svi, od učenika do penzionera, mada su čitaoci trećeg životnog doba i najčešći kupci.

Sajam nije jedina aktivnost Narodne biblioteke Gradiška, ovih dana. Direktorica Miljković ističe jednu zanimljivu promociju.

“Radi se o zanimljivoj promociji romana „Miloš i akmače“, autora Saše Terzića, inače glumca u Dječijem pozorištu Republike Srpske. To je jedna ratna priča o Milošu, koji je glavni junak i koji će takođe govoriti na promociji”, rekla je Miljkovićeva.

Oba događaja organizuju se u prelijepom ambijentu, dvorišta Narodne biblioteke Gradiška.

Izvor: Radio Kozara | Boško Grgić
7,200FansLike
457FollowersFollow