Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U toku isplata pomoći borcima, evo koje kategorije su obuhvaćene

“U Republici Srpskoj je u toku isplata jednokratne pomoći u visini od 100 KM borcima svih kategorija, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca”, saopštilo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Kako se navodi u saopštenju isplatom su obuhvaćena lica sa statusom borca od prve do sedme kategorije, ratnog vojnog invalida i člana porodice poginulog borca ukoliko koriste porodičnu invalidninu.

“Isplata se vrši na tekuće račune i posredstvom pošte, a na osnovu podataka o korisnicima iz Integralnog informacionog sistema Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite”, pojašnjava se u saopštenju.

Kako se dodaje osobe koje su mijenjale podatke o adresi ili tekućem računu, potrebno je da navedene promjene prijave i podatke ažuriraju, kod odjeljenja nadležnih za boračko-invalidsku zaštitu u jedinicama lokalne samouprave.

Ministarstvo podsjeća da je Vlada RS na 175 sjednici, održanoj 23. juna ove godine donijela Odluku o odobrenju isplate jednokratne novčane pomoći u pojedinačnom iznosu od 100 KM boračkim kategorijama i penzionerima Republike Srpske, koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike