Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšeni u akciji “Met” pred tužiocem (Video)

Osam osumnjičenih za šverc narkoticima koji su uhapšeni u akciji “Met” predati su u nadležnost Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, potvrđeno je policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj akciji uhapšeni su i tužilaštvu predati Mirko Matić, Alema Bostandžija, Filip Radović, Danijel Agić, Armin Svjetlica i braća Adis i Haris Konaković.

Osumnjičene terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Akcijom „Met“ razbijena je grupa osumnjičenih švercera narkoticima koja je u posljednjih nekoliko mjeseci prodavala uglavnom spid i marihuanu krajnjim korisnicima.

Akciju su nakon višemjesečne istrage realizovali službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Istraga je trajala oko pola godine a sve je rezultiralo hapšenjima grupe za koju se sumnja da se bavila trgovinom i prodajom narkotika. Prateći ovu grupu zaplijenjeno je određena količina droge u raniojem periodu, kao i tokom akcije”, rekao je izvor blizak istrazi.

Tokom akcije obavljeni su pretresi na šest lokacija i pretreseni objekti koje koriste osumnjičeni na području opština Istočna Ilidža i Pale, kao i području Kantona Sarajevo. Zaplijenjena je određena količina droge, mobilni telefoni i drugi predmeti.

Izvor: Glas Srpske
6,200FansLike