Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uskoro novi vrtić u Brestovčini

Novi vrtić u mjesnoj zajednici Brestovčina u Gradišci, čija je izgradnja u završnoj fazi, uskoro će otvoriti vrata za mnoge mališane. Vrtić u ovom naselju je velika potreba, jer JPU „Lepa Radić“ ima oko 350 djece na čekanju.

Nenad Pilipović jedan je od roditelja koji je predao zahtjev za smještaj djevojčice Une.

„Mi smo je prijavili čim je rođena, evo već sad ima godinu i po dana. Nadamo se da će biti mjesta za nju i za drugu djecu koja dugo čekaju na smještaj“,rekao je Pilipović.

Direktor JPU „Lepa Radić“ Suzana Ivaštanin kaže da je planirano da u novom objektu bude smješteno oko 180 djece, u šest vaspitnih grupa. Otvaranje se planira u martu ove godine.

„Mi čekamo vanjsko uređenje, većina namještaja je stigao. Nadamo se da će se sve završiti do kraja ovog mjeseca“, dodala je Suzana Ivaštanin.

U vrtiću u Novoj Topoli takođe se planira proširenje kapaciteta za tri vaspitne grupe.

„Trenutno u ovom objektu boravi 118 djece, a na listi čekanja je 109 mališana“, kaže vaspitač Tanja Gajić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su izgradnju vrtića u Brestovčini vrijednosti oko 2,5 miliona KM zajednički finansirali Vlada Srbije i Gradska uprava Gradiška.

“Želimo da za djecu stvorimo jedan ugodan ambijent, a roditelji da budu rasterećeni, da se mogu posvetiti privrednoj aktivnosti. Mi smo dobili grant od Vlade Srbije u iznosu od 500.000 evra, a Gradska uprava je uložila 1,5 miliona KM dodatnih sredstava”, dodao je Adžić.

U JPU “Lepa Radić” Gradiška u sva tri objekta trenutno je smješteno oko 450 djece.

Izvor: radiogradiska.com | N.Miljković
7,200FansLike
457FollowersFollow