Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Već 16 godina traje istraga o smrti Dubičanke Irene Predojević: Ubica još na slobodi

Istragu ubistva Dubičanke Irene Predojević (28), koja već 16 godina tapka u mjestu, otežava prikupljanje dokaza iz inostranstva, a bivši policajac Goran Jeličić (53) koji je privođen u ovom slučaju i dalje je pod lupom policije, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

U prijedorskom Okružnom tužilaštvu kazali su da se u ovom slučaju radi na prikupljanju dokaza te saslušanju svjedoka.

“Istraga se i dalje vodi protiv Gorana Jeličića, a Tužilaštvo se susreće sa određenim poteškoćama u vezi sa prikupljanjem dokaza, a prije svega, onih putem međunarodne pravne pomoći”, rekli su u Tužilaštvu.

Istakli su da je prikupljanje dokaza dodatno otežala i pandemija virusa korona. Naglasili su da u ovom slučaju ne mogu da daju više informacija te da ne mogu da govore detalje koji bi ugrozili ciljeve istrage.

Policajac Jeličić bio je uhapšen u novembru 2018. godine zbog sumnje da je ubio Predojevićevu, a pušten je u julu 2019. godine jer Tužilaštvo nije uspjelo da prikupi dokaze za optužnicu. Zbog zakonskih ograničenja on je morao da bude pušten na slobodu iz pritvora, ali Tužilaštvo je naglasilo da to ne znači da se protiv njega obustavlja istraga.

Jeličić je zbog ovog monstruoznog zločina ispitivan i odmah nakon pronalaska tijela Irene Predojević, ali je tada navodno imao alibi.

Prema nezvaničnim informacijama, istražioci su došli do podataka da je Jeličić dobro poznavao ubijenu Predojevićevu i da joj je kobne noći ponudio da je odveze kući. Navodno su to veče bili u istoj diskoteci, a žrtva je nakon što se rastala s drugaricama sjela u njegov automobil.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine nakon povratka iz noćnog izlaska. Kobnu noć s prijateljicama je bila u nekoliko kafića, a oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe “Došlić” na raskrsnici u blizini izbjegličkog naselja Petra Pecije, u kojem je Irena stanovala sa porodicom. Njoj se od tada izgubio svaki trag, a porodica i komšije odmah ujutro, 7. avgusta pokrenule su opširnu potragu u koju se uključila i policija. Nisu imali nikakvog traga, a najcrnje slutnje obistinile su se sutradan kada je jedan od komšija između devastiranih kuća na divljoj deponiji u selu Božići pronašao ugljenisani ženski leš. DNK analiza potvrdila je da je riječ o nestaloj Ireni. Obdukcijom je utvrđeno da je djevojka zvjerski zadavljena.

Naoružanje

Goran Jeličić je u Kozarskoj Dubici bio poznat i kao trener Karate i kik-boks kluba “Obilić”, a za njega mještani kažu da je osobenjak. Nakon hapšenja 2018. godine, policija je pretresla njegovu kuću i pronađena je veća količina oružja, municije i borbena sredstva razorne moći. Zaplijenjeno je više od 1.000 metaka, nekoliko pušaka i pištolja, mine, pa čak i ručni raketni bacač i druga vojna sredstva.

Izvor: Glas Srpske | Nebojša Tomašević
7,200FansLike
457FollowersFollow