Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Za osvajanje teniskog trona: Tea Kovačević uz Mozzart do svjetskih titula

Ona ima samo 13 godina, a tenisom se bavi od svoje druge godine. Njen spisak titula je toliko bogat da je, s pravom, nazivaju čudom od djeteta. Višestruka je državna prvakinja koja je osvojila brojne prestižne svjetske turnire. Njeno ime je Tea Kovačević, a za to ime u svijetu profesionalnog tenisa tek će da se čuje. Stručnjaci bijelog sporta je smatraju vanserijskim talentom, a to su prepoznali i u kompaniji Mozzart čiji je novi stipendista.

“Malo je kompanija koje se odlučuju pomagati mlade sportiste, pa mi ova stipendija daje vjetar u leđa i daje mi nadu za ostvarenje mojih snova”, poručuje talentovana teniserka Tea Kovačević.

Druženje sa teniskom lopticom i reketom Tea je započela sa nepune dvije godine. Zahvaljujući vrijednom treniranju sa svojiim ocem i trenerom, Markom Kovačevićem, uspjesi su počeli da se nižu. Zato je ubrzo shvatila da želi da tenis bude njen život. Sa samo devet godina osvojila je turnir Little Mo International Florida 2019. godine. Višestruka je osvajačica turnira na akademijama Rafa Nadal, Boris Becker, Kim Clijsters, Mouratoglou, Paris Bowl u svojoj, ali i starijoj kategoriji 2020, 2021. i 2022. godine. Već tada, njene uspjehe prepoznali su u rodnom gradu, pa su je proglasili za sportistkinju Gradiške 2021. godine.

Dominaciju je nastavila osvajanjem titule državne prvakinje i prvog mjesta na rang listama U12, U14 i U16 BiH prošle godine. Tokom ove godine osvojila je tri turnira Tennis Europe U16 kategorije. I ne planira da stane.

Tea je trenutno fokusirana na usavršavanje svoje teniske tehnike. A njen plan za budućnost sasvim je jasan – želi da se što prije pripremi za svijet profesionalnog tenisa. Uz njen vrhunski talent, posvećen rad i trud, kao i podršku kompanije Mozzart, taj plan je i te kako ostvariv.

“Poruka za sve mlade osobe i sportiste je- ostavite mobilne telefone, zasučite rukave, budite uporni, radite na sebi i uspjeh je zagarantovan”, poručuje perspektivna Tea Kovačević sportskim talentima.

U kompaniji Mozzart, kroz stipendiranje, nastaviće da bodre Teu na svakom njenom turniru, kao i u borbi za svaku titulu i osvajanje teniskog trona. Na isti način, kroz akciju „Stipendiranje talenata“, u Mozzartu stoje i uz druge mlade talente koji su budućnost naše zemlje.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow