Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zadržavanje na granici do 30 minuta

Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše situaciju na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a zadržavanja na granici su između 20 i 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, a samo danas neće biti obustave na magistralnom putu Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva.

Usporeno zbog radova se vozi magistralnim putevima Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča i Šešlije-Johovac, Bijeljina-Ugljevička Obrijež, u tunelu Ugar na putu Crna Rijeka-Ugar, u Trnu kod Banjaluke, Kotor Varoš-Čelinac, te Rudanka-Doboj, gdje se gradi dionica auto-puta Koridora “Pet ce”.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika prema Glavičicama zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelekotrane Ugljevik.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Otežano zbog klizišta vozi se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum gdje je za teretna vozila i dalje na snazi obustava saobraćaja.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, Vršani-Rača, te na putu Ukrina-Gornja Vijaka gdje su i dalje problem klizišta.

U FBiH je zbog izgradnje pristupnih puteva i raskrsnice za auto-put na snazi noćna obustava saobraćaja na dionici Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju preko Domanovića.

Noćne obustave su i dalje prisutna zbog radova u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Povodom Međunarodnog praznika rada zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske traje do ponoći 2. maja, a u FBiH do ponoći 3. maja.

Izvor: Agencije
6,200FansLike