Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zakerberg potvrdio da NFT-ovi dolaze na Instagram

Nakon glasina da Facebook i Instagram planiraju ulazak u NFT svijet, generalni direktor kompanije Meta je sada ove planove potvrdio.

Govoreći na SXSW festivalu, Mark Zakerberg je potvrdio da će nezamjenljivi tokeni, odnosno non-fungible tokens (NFT) stići na Instagram “u bliskoj budućnosti”.

“Radimo na dovođenju NFT-ova na Instagram u bliskoj budućnosti”, rekao je on.

Nije precizirao kako će to tačno izgledati, ali je sugerisao da bi ljudi mogli da pokažu svoje postojeće NFT-ove i potencijalno naprave nove.

Kao što smo više puta objasnili, NFT su vid kriptovalute koja omogućava da se razna umjetnička djela na različitim medijima i sajtovima “tokenišu” i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine.

Zakerberg i drugi viši rukovodioci su ranije izrazili interesovanje za NFT, a izvršni direktor Instagrama Adam Moseri je rekao da kompanija “aktivno istražuje” ovu tehnologiju.

Zakerberg je takođe rekao da bi NFT-ovi jednog dana mogli da igraju značajnu ulogu u eventualnom metaverzumu kompanije.

“Nadam se da znate, odjeća koju vaš avatar nosi u metaverzumu, može postati NFT i možete je nositi u različitim svjetovima. Postoji gomila tehničkih stvari koje prvo treba da se razrade prije nego što se to zaista dogodi”, rekao je Zakerberg.

Izvor: Telegraf.rs
6,700FansLike