Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zatečeno 12 ljudi na privatnoj zabavi u Novoj Topoli

“Dvanaest osoba zatečeno je protekle subote na proslavi u privatnoj kući u mjestu Nova Topola, što nije u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vandredne situacije s ciljem suzbijanja virusa korona”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Naime, u subotu oko 22,10 časova Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je u mjestu Nova Topola u privatnoj kući organizovana proslava u kojoj učestvuje više lica.

“Izvršenim uviđajem utvrđeno da je vlasnik kuće organizovao proslavu, gdje je bilo prisutno 12 lica, što je u suprotnosti sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Radilo šest ugostiteljskih objekata

Prilikom pojačanih mjera kontrole policijski službenici su zatekli šest ugostiteljskih objekata na području Republičke Srpske da rade, iako im je u tom periodu bio zabranjen rad Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije. O svemu je obaviještena inspekcija i komunalna policija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, naveli su u MUP-u RS.

Izvor: Nezavisne | Autor: Jovana Savanović
7,400FansLike
457FollowersFollow